P
S
S
U
C

BERG Tattoo spel

Wil je weten hoe het BERG Tattoo spel precies werkt? Lees het hier!

Wat heb je nodig?

  • BERG trampoline met Tattoo springdoek
  • 2 - 10 spelers
  • Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen met het Tattoo spel


 

Wat is het BERG Tattoo spel?
Op het springdoek staan gekleurde icoontjes. Deze icoontjes staan voor de bewegingen en trampoline jumps die je moet maken. In het middel kun je elke sprong maken die je maar wilt. Gebruik ook je eigen creativiteit door zelf te bepalen welke spring bij welk icoontje hoort.

 

 

 

1. Landen op je knieën, gezicht naar het midden van de trampoline
Ga met je gezicht naar het midden van de trampoline staan. Spring een paar keer op de trampoline om hoogte te maken. Land vervolgens op je knieën.

2. Op je voeten landen, met je gezicht naar het midden van de trampoline
Spring zo mooi als je kunt en land op de afgedrukte voeten. Voor de ervaren springers: voeg er dan ook nog een draai aan toe! Lukt het jou om weer netjes op het icoontje te landen?

3. Landen op je billen
Spring zo goed als je kunt en laat je op je billen op de trampoline vallen. Je zult zien dat je weer omhoog springt. Hoe vaak kun jij dit achter elkaar? En lukt het jou om de ene keer op je billen te landen, dan op je voeten en dan op je knieën.

4. Springen met je handen én voeten
Hoe lenig ben jij? Lenig genoeg om op je handen én voeten te landen?

5. Springen en landen op je voeten richting de afdekrand
Ga met je gezicht naar de buitenkant van de trampoline staan en spring zo goed als je kunt. Land op beide voeten en probeer tijdens het springen ook eens je voeten zo ver op te trekken dat ze tegen je billen komen. Zo spring je nóg beter.

6. Landen op je rug
Maak een sprong, zo goed als je kunt. Land op je rug met je armen zo ver mogelijk uit elkaar gespreid. Lukt het jou om na het landen op je rug weer op je voeten te komen?

De Tattoo spelregels
De regels voor het Tattoo spel kun je zelf bepalen, maar om je op weg te helpen hierbij vast enkele ideeën:

  • Iedereen die mee doet spring om de beurt. Het doel is om zo lang mogelijk op de trampoline te springen. Degene die het langst springt is de winnaar;
  • Als jij aan de beurt bent om te springen roepen de omstanders welke sprong je moet maken. Wordt er geroepen dat je op je knieën moet landen, dan ga je zo snel mogelijk naar dat icoontje op de trampoline en maak je de sprong zoals het hoort bij dat icoontje. Maak je de verkeerde sprong, dan ben je af. Dan is de volgende aan de beurt;
  • Tussen de sprongen door die de omstanders roepen moet je eerst terug naar het midden springen. Let op: je mag maximaal 5 keer in het midden springen voordat je naar het volgende icoontje gaat.
856