Houten speelhuisjes

Ben je van plan een houten speelhuisje aan te schaffen? Goed idee! Je (klein)kinderen zullen jarenlang plezier hebben van hun houten speelhuisje. TOP buitenspeelgoed heeft een groot assortiment houten speelhuisjes. Zo is er voor iedereen wel een houten speelhuisje dat geschikt is. Zo zijn er al houten speelhuisjes voor kleine kinderen, bijvoorbeeld houten speelhuisjes die op de grond staan. Ook kleintjes kunnen hier al snel in spelen. Voor de grotere kinderen zijn er speelhuisjes op poten. Ook daarin zijn diverse maten / hoogtes beschikbaar. 

Waar op letten?
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een houten speelhuisje:

Veiligheid
Bij al onze houten speelhuisjes staat veiligheid voorop. Alle houten speelhuisjes voldoen dan ook aan de veiligheidseisen. Wil je weten aan welke keuringen een bepaald houten speelhuisje voldoet? Neem dan contact op!

Ruimte
Hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor een houten speelhuisje? Voor kinderen is het fijn om een beetje speelruimte rond het huisje te hebben, al hoeft dat niet heel groot te zijn. Bij elk houten speelhuisje staan de afmetingen vermeld. Let ook goed op de hoogte van het speelhuisje, hoe hoog wil je het houten speelhuisje maximaal in de tuin hebben staan?
Diverse houten speelhuisjes zijn later - als de kinderen wat groter zijn - uit te breiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glijbaan of aanbouwelement. Als je van te voren al weet dat je je houten speelhuisje later uit wilt breiden moet je daar van te voren qua ruimte rekening mee houden.

Kleur
Welke uitstraling wil je hebben in je tuin? Wil je het rustig houden en kies je voor een blank huisje of wil je een vrolijke boel in je tuin en kies je voor gekleurd huisje? Als je een naturel kleurig huisje kiest kun je deze ook altijd later nog een kleurtje geven. Kijk altijd even bij de omschrijving welke kleur het huisje heeft. Soms kunnen er foto's bij het artikel staan van geverfde huisjes terwijl deze blank is.

Toebehoren
Aan diverse houten speelhuisjes zijn leuke accessoires te bevestigen. Zo maak je van de houten speelhuisje een nog leukere plek voor je kind en lijkt het houten speelhuisje steeds meer op een echt huis. Wat denk je van een bel of telefoon? Veel speelplezier geven ook altijd de glijbanen welke verkrijgbaar zijn in diverse kleuren, de verrekijkers om van ver de visite aan te zien komen en de klimstenen om je klimmen en te klauteren. Twijfel je of een bepaald accessoire gemakkelijk aan jouw houten speelhuisje te bevestigen is? Neem dan contact op!

Geïmpregneerde houten speelhuisjes
Extra informatie over hout; genieten van een natuurproduct:
 

 • Harsdruppels 
  Tijdens de verwerking en opslag van tuinhout "werkt" het hout. Bij naaldhout zorgt dit voor het lekken van harsdruppels; dit is een  normaal verschijnsel. U kunt de druppels voorzichtig wegschrapen of met terpentine verwijderen.
   
 • Kleuronderscheid
  Elke boom is anders en de vorm, kleur en afmeting is eigenlijk nooit identiek. Kleurverschillen zijn daarom logisch en ook tijdens de verwerking (bijvoorbeeld impregneren) kunnen kleurverschillen ontstaan. Na verloop van tijd verdwijnen deze echter door de werking van zonlicht.
   
 • Scheuren
  Door verschillen in dichtheid van hout, gaat het krimpen en zwellen nooit helemaal gelijkmatig. Zodoende kunnen er zichtbare scheuren ontstaan. De constructieve eigenschappen van het hout worden hierdoor niet beïnvloed.
   
 • Houtverduurzaming
  Zonder behandeling is vuren- en grenenhout onbeschermd tegen verweer door insecten en rot. Impregneren door dompelen, sprayen of verven biedt geen afdoende bescherming. In principe zijn al onze Prestige en Bear County producten onder vacuümdruk geïmpregneerd, waarbij de zouten onder hoge druk in het hout worden geperst. Dit wordt een paar keer herhaald met chroomvrij impregneermiddel, zodat uw hout langdurig beschermd is.
   
 • Schimmel- en blauwaanslag
  Vooral in warme perioden kan aan de oppervlakte van het hout blauwaanslag voorkomen. Deze schimmels hebben geen invloed op de sterkte van het hout en de schimmels kunnen ook gewoon worden afgespoeld. Doet u niets, dan verdwijnen de plekken vanzelf door weersinvloeden.
   
 • Zoutvorming op geïmpregneerd hout
  Hout dat onder vacuümdruk is geïmpregneerd bevat impregneerzouten. Deze voorkomen dat het hout wordt aangetast door schimmels en insecten. Soms ziet u ook groene of witte vlekken; dit is hars dat door de zouten is gekleurd en ook hiervoor geldt dat het geen invloed heeft op de duurzaamheid van het hout.