Veel gestelde vragen

1. Wat zijn de verzendkosten?
Bij elk product staan de verzendkosten vermeld.
Bestel je meerdere producten? Dan betaal je 1x de hoogste verzendkosten.
Wil je de producten onder rembours laten verzenden? Dan komt er € 15,00 aan rembourskosten, boven op de verzendkosten, bij.

2. Welke verzendmethode kan ik kiezen?
Je kunt kiezen om het product te laten opsturen. wij maken gebruik van externe transporteurs die het pakket bij jou thuisbezorgen. 

3. Welke betaalwijze zijn er?

  • iDeal
  •  Maestro
  •  MasterCard
  •  Visa
  •  VPAY
  • Vooruitbetalen middels bankoverboeking

4. Welke stappen met ik doorlopen om te bestellen?
Nadat je het product dat je wilt bestellen in de winkelwagen heb gedaan, druk je op de knop afrekenen.

1. Je kunt inloggen als klant, of je registreren

2. Bij verzendinformatie kun je kiezen tussen verzenden of afhalen op afspraak

3. Bij de volgende stap kun je je betaalwijze selecteren

4. Bevestiging bestelling, zodat je alle gegevens kunt controleren en eventueel nog wijzigen.

Zodra je op bevestigen drukt gaat je door naar iDeal of ‘bestelling geplaatst’

5. Wat is de levertijd?
Voor bestellingen die met de post mee kunnen geldt: vandaag bestelt binnen 2 werkdagen in huis! Bestellingen die op werkdagen voor 12.00 uur besteld zijn proberen wij dezelfde dag nog te versturen.

Bestellingen met een grotere afmeting worden geleverd in overleg, binnen 2 tot 5 werkdagen.

6. Hoe kan ik retourneren?
Het zicht termijn van de meeste producten is 14 dagen. Binnen deze periode kan het product (met onderling overleg) retour gestuurd worden.
Kosten van retourzending zijn voor de consument. Zie voor meer informatie Verzenden & retourneren

7. Kan ik mijn bestelling ook annuleren?
Zolang de bestelling nog niet verstuurd is, kun je deze (telefonisch) annuleren. Is de bestelling al verstuurd? Dan kan de bestelling geretourneerd worden. (zie ook verzenden & retourneren)

8. Ik heb een klacht, hoe kan ik die kenbaar maken?
Ondanks het streven om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, kan het gebeuren dat je toch niet helemaal tevreden bent over onze producten, dienstverlening of levering. Zie klachten procedure.

9. Hebben geïmpregneerde houtproducten nog speciale behandeling nodig? 

Extra informatie over hout; genieten van een natuurproduct:

Harsdruppels
Tijdens de verwerking en opslag van tuinhout "werkt" het hout. Bij naaldhout zorgt dit voor het lekken van harsdruppels; dit is een  normaal verschijnsel. U kunt de druppels voorzichtig wegschrapen of met terpentine verwijderen.

Kleuronderscheid
Elke boom is anders en de vorm, kleur en afmeting is eigenlijk nooit identiek. Kleurverschillen zijn daarom logisch en ook tijdens de verwerking (bijvoorbeeld impregneren) kunnen kleurverschillen ontstaan. Na verloop van tijd verdwijnen deze echter door de werking van zonlicht.

Scheuren
Door verschillen in dichtheid van hout, gaat het krimpen en zwellen nooit helemaal gelijkmatig. Zodoende kunnen er zichtbare scheuren ontstaan. De constructieve eigenschappen van het hout worden hierdoor niet beïnvloed.

Houtverduurzaming
Zonder behandeling is vuren- en grenenhout onbeschermd tegen verweer door insecten en rot. Impregneren door dompelen, sprayen of verven biedt geen afdoende bescherming. In principe zijn al onze Prestige en Bear County producten onder vacuümdruk geïmpregneerd, waarbij de zouten onder hoge druk in het hout worden geperst. Dit wordt een paar keer herhaald met chroomvrij impregneermiddel, zodat uw hout langdurig beschermd is.

Schimmel- en blauwaanslag
Vooral in warme perioden kan aan de oppervlakte van het hout blauwaanslag voorkomen. Deze schimmels hebben geen invloed op de sterkte van het hout en de schimmels kunnen ook gewoon worden afgespoeld. Doet u niets, dan verdwijnen de plekken vanzelf door weersinvloeden.

Zoutvorming op geïmpregneerd hout
Hout dat onder vacuümdruk is geïmpregneerd bevat impregneerzouten. Deze voorkomen dat het hout wordt aangetast door schimmels en insecten. Soms ziet u ook groene of witte vlekken; dit is hars dat door de zouten is gekleurd en ook hiervoor geldt dat het geen invloed heeft op de duurzaamheid van het hout.